شنبه 18 تیر 1390   صفحه اول | درباره ما | گویا


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

ورود دختران به بازار فروش کليه، سفر به تهران برای گران فروختن، مهر

پايين بودن آمار پيوند کليه از جسد باعث شده اهدای کليه تبديل به جولانگاه خريد و فروش شود بطوريکه برخی جوانان از جمله دختران به دليل بيکاری و عده ای به خاطر بدهی و پرداخت ديه و... وارد اين بازار غير رسمی شده و متقاضی فروش اين عضو حساس بدن خود هستند.


به گزارش خبرنگار مهر، رشد نگران کننده آمار بيماران دياليزی در کشور و نياز به پيوند کليه باعث شده که موضوع اهدای کليه از افراد زنده همچنان در اولويت برنامه های دستگاههای مربوطه قرار بگيرد. زيرا پيوند از بيمار مرگ مغزی آنطور که بايد و شايد نتوانسته سهم زيادی از تعداد زياد پيوندهای کليه را به خود اختصاص دهد.

آمارها نشان می دهد در سال ۸۹ تعداد دو هزار و ۲۸۵ پيوند کليه در کشور انجام شده است که هزار و ۶۹۰ مورد آن از افراد داوطلب و ۵۹۵ پيوند هم از بيماران مرگ مغزی بوده است.

دکتر ايرج نجفی، عضو انجمن نفرولوژی با اشاره به ابتلای ۱۰ تا ۱۵ ميليون ايرانی به بيماری کليوی، عنوان داشته که اين افراد از بيماری خود اطلاعی ندارند و اين مسئله با توجه به عوارض ناگوار بيماری کليوی، می تواند خطرناک باشد.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 




رشد بيماران کليوی در کشور که به گفته رئيس انجمن خيريه حمايت از بيماران کليوی، به مرز ۲۰ درصد رسيده است، باعث شده که تعداد بيماران دياليزی و پيوند کليه هم افزايش يابد. متاسفانه بيمارانی که دچار تخريب کليه می شوند، بدن شان هميشه به دياليز جواب نمی دهد و می بايست پيوند کليه شوند. در چنين وضعيتی است که تقاضا برای پيوند کليه بالا می رود و از سوی ديگر پيوند از بيمار مرگ مغزی در کشور به اندازه ای نيست که بتوان به تمامی درخواستها پاسخ داد.

همين مسئله سبب شده که برخی برای تامين هزينه های مادی زندگی نسبت به فروش کليه خود اقدام کنند. بطوريکه شنيده می شود قيمت کليه در بازار غيررسمی فروش کليه به مرز ۱۰ ميليون هم می رسد.

اين در حالی است که گفته می شود افرادی هم هستند که حاضرند برای داشتن کليه سالم، مبالغ بيشتر از ۱۰ ميليون را بدهند. به گفته يکی از مديران انجمنهای خيريه بيماران کليوی، برخی از ايرانيان خارج از کشور که دچار نارسايی کليوی هستند و می بايست پيوند شوند، حاضرند به متقاضيان فروش کليه مبالغی در حد ۵۰ تا ۱۰۰ ميليون هم بدهند که البته اين مبلغ را در قالب خريد خانه برای فروشنده کليه پرداخت می کنند.

اما اين تنها يک روی سکه خريد و فروش کليه است بطوريکه در برخی استانها، به گفته يکی از مديران انجمنهای خيريه حمايت از بيماران کليوی، پای دختران جوان به بازار غيررسمی فروش کليه باز شده و اين افراد بنا به دلايل گوناگون که فقط مباحث مالی و اقتصادی است، متقاضی پرو پاقرص فروش کليه هستند.

حسين بيگلری، مدير انجمن خيريه حمايت از بيماران کليوی کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار مهر اعلام کرد: متاسفانه کرمانشاه هنوز به عنوان يک شهر جنگ زده شناخته می شود و موقعيتی برای فعاليت اقتصادی جوانان در اين استان وجود ندارد. همين مسئله باعث شده که برخی از اين افراد برای تامين هزينه های زندگی مبادرت به فروش کليه خود بکنند که البته کار درستی نيست.

وی با اعلام اينکه بيشترين مبلغی که از راه فروش کليه به متقاضيان می رسد ۶ ميليون تومان است، افزود: البته ما تلاش می کنيم که اين افراد از فروش کليه خود منصرف شوند اما به دليل نياز به پيوند، ناچاريم که آنها را در ليست فروش کليه قرار دهيم.

مسئول بيماران خاص و صعب العلاج استان کرمانشاه با اشاره به سن جوان متقاضيان فروش کليه که اغلب بين ۲۰ تا ۳۰ سال هستند، گفت: در اين بين دختران جوانی هم به ما مراجعه می کنند و قصد فروش کليه خود را دارند.

بيگلری با اشاره به بالا بودن تعداد متقاضيان فروش کليه در کرمانشاه، افزود: بعضا از متقاضيان برای پيوند کليه در استانهای ديگر استفاده می شود. به نوعی استان کرمانشاه صادر کننده کليه به ساير استانها محسوب می شود.

مدير انجمن خيريه حمايت از بيماران کليوی کرمانشاه با عنوان اين مطلب که از نظر اهدا کننده در استان هيچ مشکلی نداريم، ادامه داد: تقاضای ما از بانکها اين است که بودجه و اعتباری در اختيار انجمن قرار دهند تا بتوان با پرداخت وام به متقاضيان، آنها را از فروش کليه منصرف ساخت.

بيگلری همچنين از مسافرت متقاضيان فروش کليه به کلانشهرها به خصوص تهران خبر داد و گفت: اين افراد با سفر به تهران سعی می کنند کليه خود را با قيمت بيشتری بفروشند.

به گفته وی، هم اکنون ۳۲۸ بيمار دياليزی در استان کرمانشاه وجود دارد و تاکنون هزار و ۲۵۰ مورد پوند کليه نيز در اين استان انجام شده است.

گزارش از حبيب احسنی پور


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016