جمعه 27 اردیبهشت 1387

منتجب‌نيا:‌ به احتمال ۹۹ درصد لاريجانی رييس مجلس هشتم نخواهد بود، آفتاب

هر چند که کانديداهای رياست مجلس هشتم ممکن است از نظر قدرت مديريت با هم تفاوت‌هايی داشته باشند اما در واقع ميان آنها هيچ تفاوتی در نوع نگاه به اقليت وجود ندارد.


آفتاب:‌ رسول منتجب‌نيا، قائم‌مقام دبيرکل حزب اعتمادملی با اشاره به اهميت و ضرورت حفظ توازن در انتخاب هيات رييسه مجلس هشتم اظهار داشت: «مهمترين موضوع در عملکرد مجلس هشتم، انتخاب هيات‌ رييسه‌ای است که بايد مجلس را به گونه‌ای اداره کند که اشتباهات مجلس هفتم تکرار نشود».

وی در گفت‌وگو با خبرنگار سياسی آفتاب، با تاکيد بر اينکه "عدول مجلس هفتم از قانون يکی دو مورد نيست"، اضافه کرد: «مجلس هفتم در مقايسه با مجالس گذشته مجلسی کاملا غيرمتعارف بود و در قانون‌شکنی فوق‌العاده بوده است».

منتجب‌نيا تصريح کرد: «هيات رييسه مجلس هفتم يک هيات رييسه کاملا جناحی بود و رياست اين مجلس از اينکه يک خط فکری و طرز تفکر را از تريبون مجلس ترويج کند هيچ ابايی نداشت».

قائم‌مقام دبيرکل حزب اعتمادملی با اشاره به اينکه "اداره مجلس بايد بر اساس قانون صورت گيرد"، افزود: «اداره مجلس قانونی متقن دارد و مجلس بايد در چارچوب اين قانون که همان آيين‌نامه داخلی مجلس است، اداره شود نه بر اساس سلايق و ديدگاه‌های جناحی».

وی تاکيد کرد: «هيات رييسه مجلس و به ويژه رييس مجلس بايد بی‌طرفی خود را حفظ کنند و اين درست همان نکته‌ای بوده که مجلس هفتم از آن غافل بود حال آنکه روسای مجلس گذشته هر فرد و با هر سليقه و تفکری که بودند، عدالت، بی‌طرفی و انصاف را رعايت می‌کردند».

منتجب‌نيا افزود: «آقای هاشمی‌رفسنجانی در طول دو دوره و نيم رياست مجلس سعی داشت کمال بی‌طرفی را در نظر گرفته و حتی با کسانی که تا حدی هم نسبت به نظام مسئله داشتند بی‌طرفانه و منصفانه رفتار کند چه رسد به آنها که در درون نظام تعريف می‌شدند».

وی با اشاره به رياست دو دوره‌ای مهدی کروبی بر مجلس شورای اسلامی در دوره‌های سوم و ششم گفت: «آقای کروبی ضمن اينکه ديدگاه‌های خود را در مجلس به عنوان يک نماينده و همچنين رييس مجلس مطرح می‌کرد اما نسبت به جناح‌های مختلف کاملا بی‌طرف بود و به کسی اجازه سوءاستفاده جناحی از تريبون مجلس نمی‌داد».

منتجب‌نيا در ادامه با اشاره به اين نکته که "با توجه به تجربيات حاصل از نوع اداره مجلس هفتم، رعايت توازن در انتخاب هيات رييسه مجلس هشتم ضرورتی دوچندان دارد"، گفت: «البته در مورد رييس مجلس هشتم، خارج از مجلس تصميم‌گيری خواهد شد و آنچه در بيرون از مجلس و طبق محاسبات و معادلات سياسی جمع‌بندی شود، سرنوشت کرسی رياست مجلس هشتم را تعيين خواهد کرد».

وی در اين‌باره توضيح داد:‌ «انتخابات رياست جمهوری دهم در پيش است و معادلاتی در اين زمينه وجود دارد که بدون شک نبايد رياست مجلس اين معادلات را به هم بريزد و بر اين اساس رياست مجلس هشتم تابع تصميمی است که برای رياست جمهوری دهم بيرون از مجلس اتخاذ می‌شود».

قائم‌مقام دبيرکل حزب اعتمادملی در ادامه اظهار داشت: «عقل سياسی ايجاب می‌کند ديگر اعضای هيات رييسه از ميان همه نمايندگان مجلس انتخاب شوند و تعادل و توازن در هيات رييسه رعايت شود».

وی اضافه کرد: «اگر اقليت ۷۰، ۸۰ نفره‌ای از اصلاح‌طلبان در مجلس حضور دارند،‌ بايد به نسبت جمعيتی که آنها در مجلس هشتم دارند، در هيات رييسه نيز دارای سهم باشند تا هيات رييسه در انحصار يک جناح خاص نباشد».

منتجب‌نيا با تاکيد بر اينکه "اکثريت مجلس نبايد هيات رييسه را انحصاری کند"، خاطرنشان کرد:‌ «انحصار هيات رييسه از سوی اکثريت مجلس هشتم که اصولگرايان هستند، بدون شک تضادهای درونی اصولگرايان را نيز افزايش خواهد داد چرا که آنچه اين روزها به مناقشات و تضادهای درونی اصولگرايان تعبير می‌شود تضاد و اختلاف سليقه و نگاه نيست بلکه بيشتر تضاد و تنازع منافع است و بر اين اساس،‌ عدم رعايت توازن در هيات رييسه،‌ اصولگرايان را به مناقشات درونی بيشتری مبتلا خواهد کرد».

وی افزود: «در يکدستی کامل هيات رييسه،‌ تضاد منافع به سرعت خود را نشان می‌دهد و اين درست همان چيزی است که در مجلس هفتم اتفاق افتاد».

منتجب‌نيا اضافه کرد: «مجلس هفتم از نظر جناح‌بازی و ضعف در قرارگيری در رأس امور، بی‌نظير و مجلسی دور از انتظار نظام جمهوری اسلامی ايران بود».

وی تاکيد کرد:‌ «رييس مجلس هشتم هر که باشد بايد بداند که تريبون مجلس به جمعيت ۷۰ ميليونی ايران تعلق دارد و تريبون خاص اصولگرايان يا اصلاح‌طلبان نيست».

تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 

قائم‌مقام دبيرکل حزب اعتمادملی با اشاره به گزينه‌هايی که اين‌روزها برای رياست مجلس هشتم معرفی و مطرح می‌شوند،‌ گفت:‌ «به احتمال ۹۹ درصد رياست مجلس هشتم با علی لاريجانی نخواهد بود».

وی با اشاره به گزينه‌ها و راهکارهای پيش‌روی اقليت مجلس برای افزايش ميزان تاثيرگذاری خود گفت: «اقليت بايد به اين نکته توجه داشته باشد که معادلاتی بيرون از مجلس وجود دارد که رييس مجلس هشتم بر اساس آن تعيين می‌شود و سرنوشت اين کرسی به رأی نمايندگان بستگی ندارد و بر اين اساس وقت خود را برای نزديک شدن و حمايت از هيچ‌يک از گزينه‌های مطرح برای رياست مجلس هشتم تلف نکند».

منتجب‌نيا افزود: «هر چند که کانديداهای رياست مجلس هشتم ممکن است از نظر قدرت مديريت با هم تفاوت‌هايی داشته باشند اما در واقع ميان آنها هيچ تفاوتی در نوع نگاه به اقليت و نحوه برخورد با اصلاح‌طلبان وجود ندارد».

وی در پايان با تاکيد بر اينکه "اصلاح‌طلبان مجلس هشتم بايد تلاش کنند خود را از مشارکت در بازی‌ها و معادلات موثر بر سرنوشت رياست مجلس دور و مصون بدارند"، افزود:‌ «هر دو کانديدای رياست مجلس هشتم از يک تفکر هستند و تنها اميدواريم که نوع رفتار و عمل‌شان در مجلس هشتم با ديدگاه‌ها و نظرياتشان کمی تفاوت داشته باشد».

دنبالک:

فهرست زير سايت هايي هستند که به 'منتجب‌نيا:‌ به احتمال ۹۹ درصد لاريجانی رييس مجلس هشتم نخواهد بود، آفتاب' لينک داده اند.
Copyright: gooya.com 2016