- بر کنارهگيری خط قرمز بکشيم
خبرگزاری دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسی
قائممقام دبير کل حزب اعتماد ملی تاکيد کرد که اصلاحطلبان در قبال انقلاب، امام و نظام مسوول هستند که با هر اقليتی در انتخابات شرکت کنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، حجتالاسلام رسول منتجبنيا که روز جمعه در جمع اعضای شاخه جوانان و دفتر تهران مجمع نيروهای خط امام سخن میگفت، با گراميداشت دههی فجر و سالروز بازگشت معمار کبير انقلاب اسلامی به سرزمين اسلامی در عين حال به تاريخچهی تاسيس مجمع نيروهای خط امام اشاره کرد.
وی با بيان اين که اين مجمع در دوران غربت و مظلوميت نيروهای خط امامی و در آستانهی انتخابات دور پنجم مجلس تشکيل شد، خاطرنشان کرد: بعد از برخی برخوردها با نيروهای خط امامی در انتخابات مجلس چهارم و رد صلاحيت گسترده آنها تصميم جمع بر اين شد که فعاليتهای سياسی اين جمع متوقف شود.
قائم مقام دبير کل حزب اعتماد ملی، با بيان اين که بالغ بر پنج سال همهی نيروهای خط امامی خانهنشين بودن در عين حال به تاسيس مدرسهی حضرت عبدالعظيم توسط خود (منتجبنيا)، هادی خامنهای، محتشمیپور و اسدالله بيات اشاره کرد و گفت: چند سال از فعاليت اين مدرسه گذشت اما برخی دوستان حتی يک مدرسه را نتوانستند در دست ما ببينند و با شگردی آن را از ما گرفتند و ما به مسجد و روزنامه برگشتيم.
منتجبنيا با اشاره به اين که بعد از چند سال جمعی از دوستان ما به اين نتيجه رسيدند که برای خارج شدن از انزوا و ورود به فعاليتهای سياسی بايد سکوت را شکست، ادامه داد: در آن مقطع پس از ديدارهايی که با برخی شخصيتها داشتيم در نهايت به اين نتيجه رسيديم که بايد کار کرد؛ چرا که فضا برای فعاليت در حال آماده شدن بود.
اين فعال سياسی اين تصميم را سرآغاز تشکيل مجمع نيروهای خط امام برشمرد و افزود: جلسات مستمر ما در آن مقطع به تشکيل اين مجمع منجر شد که من در ابتدا در خدمت دوستان بودم اما به دليل فعاليت در مجمع روحانيون مبارز اين تشکيلات را رها کردم.
وی با اظهار اميدواری نسبت به اين که مجمع نيروهای خط امام بتواند به پيامی که نامش اعلام میکند همواره وفادار باشد و اين رسالت را تحقق ببخشد، گفت: اميدواريم اين تشکل همواره برای نيروهای جوان راهگشا و راهنما باشد.
قائم مقام دبير کل حزب اعتماد ملی، در ادامه با اشاره به ۱۲ بهمن، سالروز ورود حضرت امام به ميهن، در عين حال به تجديد ميثاق گروهها و مسوولان مختلف از جمله حزب متبوعش در اين مقطع با آرمانهای بلند حضرت امام اشاره کرد و گفت: البته اين نوع اقدامات ظاهر قضيه است و حالت سمبليک دارد اما حقيقت مسئله اين است که به هر حال انقلابی صورت گرفته و امام حرکتی را آغاز کرده است.
وی افزود: از سال ۴۱ به بعد رفته رفته اين حرکت گسترش پيدا کرد و رشد و تعالی مردم بيشتر شد تا انقلاب اسلامی به پيروزی رسيد. از درون اين انقلاب نيز نامی به عنوان جمهوری اسلامی بيرون آمد و ما وارثان اين انقلاب و نظام هستيم و در برابر آن وظيفه و رسالت داريم.
منتجبنيا با طرح اين پرسش که امروز که ما مشمول برخی بیمهریها میشويم و يا اگر مشاهده میکنيم جلو چشم ما انقلاب مورد آسيب واقع میشود و برخی نه تنها از حريم انقلاب پاسداری نمیکنند، بلکه از يک سفرهی گسترده نمک میخورند و نمکدان میشکنند، وظيفهمان در قبال اين مسائل چيست؟ افزود: ما به جای اينکه بررسی کنيم ديگران چه میکنند که آنقدر اوضاع روشن است که نياز به تبيين نيست، بايد بررسی کنيم چه نوع برخورد و رويکردی به اين نوع قضايا بايد داشته باشيم.
قائممقام دبير کل حزب اعتماد ملی افزود: متاسفانه امروز برخی تيشه برداشته و به ريشه میزنند، و سيلی به صورت وارستگان و سابقون و اوليون انقلاب مینوازند؛ اينها واقعياتی غيرقابل انکار است.
منتجبنيا با طرح اين پرسش که من و شما که حداقل مدعی دلبستگی به امام هستيم امروز بايد چه کنيم؟ ادامه داد: آيا وقت آن رسيده که همهی ما دلسرد شويم و از همه چيز قطع اميد کنيم؟ و يا اگر جلو چشممان انقلاب در آستانهی تحريف قرار میگيرد و خط امام دستخوش انحرافات و استفادهی ابزاری واقع میشود، بايد سکوت کنيم؟
به گزارش ايسنا، قائم مقام دبير کل حزب اعتماد ملی، در ادامهی سخنانش در جمع اعضای شاخه جوانان و دفتر تهران مجمع نيروهای خط امام، انقلاب اسلامی و وجود حضرت امام خمينی (ره) را در راس اين انقلاب موهبتی بزرگ برای ملت ايران معرفی کرد و گفت: نظام قانونمندی به عنوان نظام جمهوری اسلامی در اين مملکت تاسيس شد که دو بعد اصلی آن جمهوريت و اسلاميت بود و حضرت امام تا حيات داشتند برای شکوفايی اين انقلاب و تحکيم و تثبيت آن تلاش کردند، همچنين آنچه را خداوند عنايت کرده بود برای ما به ميراث گذاشتند.
منتجبنيا با اشاره به وصيتنامهی حضرت امام، خاطرنشان کرد: مرور اين وصيتنامه به ما نشان میدهد که بنيانگذار انقلاب پيش از فوتشان نسبت به اين انقلاب بعد از خود دغدغه داشتند و نگران اين بودند که اين نظام به چه سرنوشتی دچار خواهد شد و دغدغههای امام به جا بود.
اين فعال سياسی با اعتقاد به اينکه البته اگر ديگران اشتباه میکنند دليل نمیشود ما هم اشتباه کنيم، افزود: اگر ديگران بیمهری میکنند ، دليل اين نمیشود که ما هم دست از رسالت و مسووليت و وفای خود به انقلاب برداريم. اگر پدر و مادری ببينند جلوی چشمشان فرزندشان مورد اذيت و آزار واقع میشود نه تنها مسووليت دفاع از او از آنها سلب نمیشود بلکه موظفند جلو اين آزارها را بگيرند.
منتجبنيا با هشدار نسبت به اينکه امروز ما احساس خطر میکنيم، افزود: فکر نمیکنم هيچ فردی از دلسوزان نظام باشد که امروز احساس نگرانی و دغدغه نداشته باشد. من در اين مدت با راستترين افراد تماس داشته و ديدهام که از اين وضع متاثر و ناراحت هستند و در عين حال زمانی که با چپترين افراد نيز صحبت میکنيم میبينيم آنها نيز ناراحتند و افراد معتدل نيز نسبت به اين وضعيت دغدغه دارند.
قائممقام دبير کل حزب اعتماد ملی پرسيد: حقيقتا چه کسی است که امروز غصه نداشته باشد که اين انقلاب و نظام با آن همه تلاش و مجاهدت و خون شهدا و مجاهدت امام و مردم چه راهی را دارد دنبال میکند؟
وی با تاکيد بر اين که امروز بايد قلم سرخی به دست بگيريم و روی همهی بیتفاوتیها خط بکشيم، افزود: بايد روی نبود احساس مسووليت و کنار رفتن و امر را به ديگران واگذار کردن خط بطلان بکشيم؛ چرا که اين مسئله به معنای جدا شدن از مسووليت است و با تعهد دينی و انسانی و اسلامی ما سازگار نيست و اين يک قدر مسلم برای ماست.
منتجبنيا افزود: چه در انتخابات و چه در صحنههای ديگر اين که بگوييم کاری از دست ما برنمیآيد پس کنار میکشيم، اصلا پسنديده نيست، همه دلسوزان نظام امروز بايد آماده باشند و تا آخرين قطرهی خونشان در راه انقلاب انجام وظيفه کنند.
قائم مقام دبير کل حزب اعتماد ملی، با تاکيد بر اين که طبيعتا بايد بهترين، موثرترين و عاقلانهترين راه را انتخاب کرد که زودتر به ثمر برسد، افزود: اين يک وظيفه برای ماست.
به گزارش ايسنا، وی در بخش ديگری از سخنانش با بيان اين که تاريخ نيروهای خط امام نشان داده اين نيروها هيچگاه حتی آن زمان که پشتوانهی امام را داشتند، ظالم نبودهاند و همواره به ديگران ميدان میدادهاند، افزود: بنيانگذار انقلاب هيچوقت راضی نبود جامعه يکدست و يک قطبی شود. هر کجا امام احساس میکرد يک طرف از دو جناح درون انقلاب ضعيف شده به کمک طرف ضعيف میشتافت تا موازنه حفظ شود؛ چه رسد به ما که در خدمت امام بوديم و هيچوقت به خود اجازه نداديم ديگران را از صحنه خارج کنيم.
منتجبنيا با اشاره به اين که در آن زمان اقليتی که همفکر ما نبودند وجود داشتند و اقليت آزادی بودند، افزود: در دوران اصلاحات نيز ما هيچگاه ظلم نکرديم. هشت سال دولت اصلاحات روی کار بود و يک دوره مجلس اصلاحات اما بسياری از نيروهای طيف مقابل آزادانه فعاليت میکردند.
قائم مقام دبير کل حزب اعتماد ملی، ابراز عقيده کرد: اگر امروز آمار میدهند که شما در دوران مسووليتتان تسويه حساب کرديد و چنين و چنان کرديد، بايد گفت اقداماتی که در دوران اصلاحات انجام شد در مقايسه با کارهايی که در اين دوره میشود قابل مقايسه نيست. در آن مقطع برخی وزرا که رسما به خاتمی رای نداده بودند در کابينه بودند و حتی برخی در سمت مشاور رييسجمهور فعاليت میکردند که همان زمان مخالف ايشان بودند اما امروز در کل کشور يک بخشدار پيدا نمیشود که يک مقدار گرايش چپ داشته باشد.
اين فعال سياسی با تاکيد بر اينکه ما چه در دوران حاکميت و چه در حالت مظلوميت و کنار بودن از قدرت همواره آرمانها را حفظ کرديم در عين حال افزود: امروز نيز بايد تلاش کنيم اين راه ادامه يابد. نبايد فراموش کنيم که اين انقلاب امانت الهی است و لذا نبايد هيچگاه از اين نظام جدا شويم.
منتجبنيا افزود: امروز برخی افراد خوشسابقه و دلسوز نظام که همواره با حضرت امام بودند به دليل عدم التزام به اسلام کنار گذاشته میشوند، اما خود آنها (اين ردشدگان) هم میگويند بايد نظام را از دست برخی نجات داد و انقلاب را حفظ کرد؛ چه رسد به ما که توانستهايم از اين کانال رد شويم.
قائم مقام دبير کل حزب اعتماد ملی، شرکت در انتخابات را يک وظيفه و صحنهی آزمايش توصيف کرد و گفت: امروز مردم آماده میشوند يک حرف جديد بزنند و اين تحليل بسياری از دوستان و بزرگان است که امروز ملت حالتی را در خود احساس میکند که شبيه قبل از دوم خرداد ۷۶ است. مردم امروز میخواهند يک حرف جديد بزنند.
منتجبنيا در ادامه با ابراز عقيده نسبت به آنچه آن را اختلافات فراوان و شکاف عميق بين جريان اصولگرا خواند، گفت: اين جريان هرگز به وحدت نمیرسد ولو يک وحدت تاکتيکی و مقطعی. در مقابل اين طيف مردم قطعا به نيروهای خارج از انقلاب توجهی ندارند و لذا به کسانی عنايت میکنند که درون نظام هستند و اينان کسی نيستند جز طيف اصلاحطلبان.
اين فعال سياسی اضافه کرد: در درون جريان اصلاحات ممکن است اختلافنظر و اختلاف سليقه وجود داشته باشد؛ اما همهی آنها در يک مساله مشترکند که بايد به مردم راست گفت و به آنان خدمت و امور را اصلاح کرد، همچنين به وضع موجود نبايد قانع بود. امروز اکثريت قريب به اتفاق اصلاحطلبان معتقدند اصلاحات بايد بر مبنای خط امام و چارچوب و افکار مترقی بنيانگذار انقلاب و در قالب نظام باشد.
قائم مقام دبير کل حزب اعتماد ملی، با اظهار تاسف از اينکه برخی رقيبان اصلاحطلب اگر حتی نوجوانی منسوب به اصلاحطلبان حرفی بزند که خلاف باشد آن را به پای همهی اصلاحطلبان مینويسند، گفت: اما تقوای سياسی اصلاحطلبان و دلسوزی آنها تا کنون اجازه نداده اقدامات کسانی را که منتسب به اصولگرايان بودند، خيانت کردند يا به دشمن پناهنده شدند و اسرار نظام را افشاء کردند، به پای همهی اصولگرايان بنويسند و اين نجابت جای افتخار دارد.
منتجبنيا با تاکيد بر اينکه البته شايد اين کار يک مقدار خسارت داشته باشد اما در کل ارزش دارد، گفت: اصولگرايی به معنای واقعی اين است که اگر فردی منسوب به اصلاحطلبان خطايی کرد آن را به پای همهی جريان ننويسند کما اينکه ما تاکنون چنين بودهايم.
قائم مقام دبير کل حزب اعتماد ملی، افزود: اگر اصولگرايی به معنای تهمت و افترازدن، حقکشی و هتک حرمت باشد، هيچ قاموسی اين را نمیپذيرد. امروز شرايط عجيبی پيش روی ماست که تا حدی شبيه شرايط مجلس هفتم و مجلس چهارم است.
وی با اشاره به اينکه برخی میگويند با توجه به اين شرايط بايد کنار کشيد، افزود: در اين صورت هر کسی را که آنها خواستند میتوانند به مجلس بفرستند اما يک راه ديگر هم اين است که مسوولانهتر برخورد کنيم و بیتفاوت نباشيم و از حقوق تضييعشدهی افراد در حد توان حمايت کنيم.
منتجبنيا با بيان اينکه تجربه نشان داده راه اول را رفتن نتيجهای هم ندارد، ادامه داد: تا کنون کنارهگيری و تحريم و ميدان را به ديگران سپردن نتيجهی مثبتی نداشته است؛ کما اينکه بیتفاوتی هم تاکنون هيچ سودی نرسانده است.
قائم مقام دبير کل حزب اعتماد ملی، با اشاره به جلسهی اخير خاتمی، هاشمی و کروبی در عين حال اظهار خشنودی کرد که بزرگان اصلاحطلب نيز بر ايستادن و بیتفاوت نبودن تاکيد دارند و معتقدند نبايد ميدان را خالی کرد و در بررسیهايی که تاکنون انجام شده اکثريت قطعی اصلاحطلبان نظرشان بر ايستادگی بوده است.
وی افزود: البته ممکن است اگر تجديد نظر جدی در صلاحيتها انجام نشود، در برخی حوزههای انتخابيه نيرو نداشته باشيم که میتوان در اين صورت آن مناطق و حوزهها را به مردم معرفی کرد. در انتخابات خبرگان يک آزمايش خوب را جلو چشمانمان داشتيم. در آن انتخابات برخی دوستان کملطفی و جمعی از نيروهای قوی را که کانديدا شده بودند رد کردند اما به هر حال جمعی باقی ماندند.
منتجبنيا ادامه داد: در آن انتخابات علیرغم اينکه حتی برخی تشکلهای روحانی کنارهگيری کردند ما يک تنه ايستاديم و از نيروهايی که معرفی کرده بوديم حمايت کرديم و خوشبختانه موفقيتهای خوبی هم به دست آمد.
قائم مقام دبير کل حزب اعتماد ملی، يادآور شد: در اين انتخابات ما به عنوان يک حزب نوپا حدود ۱۱ کانديدای اختصاصی را به خبرگان فرستاديم و ۴۵ نفر کانديدای مشترک؛ در حالی که در خبرگان يک نفر هم يک نفر است. در جريان رياست هاشمی رفسنجانی که در رقابت با چند نفر ممکن بود شرايط عوض شود اگر ما شرکت نمیکرديم يقينا الان وضعيت اينطور نبود؛ کما اينکه اگر برخی دوستان شرکت کرده بودند در خبرگان امروز قویتر بوديم.
اين فعال سياسی با تاکيد بر اينکه کسی که در انتخابات شرکت نمیکند تنها راه خود را میبندد، افزود: يعنی چنين فردی ديگر نمیتواند انتقاد کند و به نوعی تريبون را از خود میگيرد.
به گزارش ايسنا، در ادامهی اين جلسه حضار و اعضای شاخهی جوانان و دفتر تهران مجمع نيروهای خط امام سوالات خود را از قائم مقام دبير کل حزب اعتماد ملی مطرح کردند.
منتجبنيا در پاسخ به پرسشی خاطرنشان کرد: مجريان انتخابات بايد امانتدار باشند و در امانت مردم خيانت نکنند که قانون هم همين را میگويد؛ البته يک حرکتهای فراقانونی در حال ايجاد شدن بود که نمايندگان جلو آن را گرفتند.
وی در اين زمينه افزود: در انتخابات شوراها بعضا مطرح شده بود که آرا سر صندوقها شمارش نشود که برخی دوستان به وزارت کشور اعتراض کردند و اين اقدام را خلاف قانون دانستند.
منتجبنيا در پاسخ به پرسش ديگری دربارهی هدف حزب اعتماد ملی از حضور در انتخابات خبرگان، گفت: ما فکر میکرديم فرصت خوبی است که بايد از آن استفاده کرد و کنارهگيری به صلاح نيست. در مجلس نيز حتی اگر تنها اقليت محدودی را بتوانيم به خانهی ملت بفرستيم بهتر از اين است که هيچ نمايندهای نداشته باشيم.
اين فعال سياسی با تاکيد بر اين که هر حزب، تشکيلات و جبهه و جريانی بايد برای فعاليتهای حال و آيندهی خود برنامه داشته باشد، گفت: يکی از اشکالاتی که امروز وجود دارد اين است که احزاب و تشکلهای ما به سراغ برنامهريزی و مانيفست نمیروند اما ما در حزب اعتماد ملی با تشکيل اتاق فکر حرکتهايی را در اين زمينه آغاز کردهايم.
قائم مقام دبير کل حزب اعتماد ملی، در پاسخ به پرسش ديگری با اشاره به تشکيل کميتهی صيانت از آرا در اين حزب، خاطرنشان کرد: نمايندگان کانديداها که بايد سر صندوقها حاضر باشند بايد افرادی زبده و آموزشديده باشند که قانون را بدانند؛ لذا بايد اين آموزشها به اين نيروها داده شود.
وی همچنين در پاسخ به اين پرسش که چرا اصلاحطلبان در واکنش به ردصلاحيتها دست به يک حرکت جمعی مثل راهپيمايی و تحصن نمیزنند، گفت: اولا برای اين کار بايد قانونی باشد که اجازهی اين کار دست خود وزارت کشور است؛ ضمن آن که اينگونه اقدامات در عمل برای نظام اثر منفی دارد.
قائم مقام دبير کل حزب اعتماد ملی، افزود: ما که خود را فرزندان امام و انقلاب میدانيم و در اين زمينه دغدغه داريم آزاد نيستيم که هر کاری میخواهيم بکنيم. ما قيد شرعی و قانونی داريم. هر اقدامی که ما انجام میدهيم بايد مراقب باشيم به مادر نظام و پدر انقلاب صدمهای وارد نشود.
منتجبنيا همچنين دربارهی تحصن برخی نمايندگان مجلس ششم که گفته میشود دليل برخی ردصلاحيتهاست، افزود: آن تحصن ضربهی سنگينی به نيروهای اصلاحطلب وارد کرد؛ گرچه در آن مقطع اعتراض لازم بود اما نحوهی اعتراض درست نبود. در کنار آن تحصن رايزنیهايی آغاز شده بود که به نقاط خوبی هم رسيده بود که میتوانست به برگشتن بسياری از ردصلاحيتشدگان کمک کند. کار خوب پيش میرفت که شرايط عادی شود اما متحصنان به حرف شخصيتهايی مثل خاتمی و کروبی گوش ندادند و از آنجا که مردم هم از اين اقدام اعلام پشتيبانی نکردند و تنها انعکاس خارجی خوبی داشت به جايی نرسيد؛ کما اينکه اگر تحصن خاتمه پيدا میکرد شايد اکثريت مجلس هفتم از اصلاحطلبان بودند.
قائم مقام دبير کل حزب اعتماد ملی، در پاسخ به پرسش ديگری دربارهی تاثير ديدارهای همچون ديدار خاتمی، هاشمی و کروبی در نحوهی عملکرد مسوولان ذيربط گفت: اين نوع ديدارها عاقلانهترين کاری است که میتواند انجام شود. ای کاش در دوران اصلاحات نيز اين نوع اقدامات انجام میشد.
وی اين نوع ديدارها و رايزنی شخصيتهای موجه با يکديگر را يک کار عقلی و منطقی و موثرترين کار دانست و گفت: اگر بخواهد کاری انجام شود قطعا از همين راهها انجام میشود.
منتجبنيا در پايان خاطرنشان کرد: موضعگيری تند و عجولانهی برخی افراد نسبت به اين نشستها معلوم میکند که میتواند موثر باشد، اگر موثر نبود اين طور در مقابل آن موضعگيری نمیشد.
به گزارش ايسنا، در ادامه سعيد اللهبداشتی يکی از اعضای شورای مرکزی مجمع نيروهای خط امام ضمن ارايهی گزارشی از عملکرد اين تشکل، خاطرنشان کرد: امروز اصلاحطلبان بايد خود را برای داشتن يک اقليت قوی در مجلس هشتم آماده کنند؛ انتظار حداکثری داشتن ديگر معقول و نتيجهبخش نيست.
اللهبداشتی با تاکيد بر اين که بايد سريعا با افکار عمومی صحبت کرد و اين مساله را با آنها در ميان گذاشت، گفت: حضور چهرههای موثر و قوی هر چند در اقليت در مجلس هشتم موثر است و میتواند حرف مردم را از تريبون مجلس بگويد.
اين عضو شورای مرکزی مجمع نيروهای خط امام، توقف بر بحث ردصلاحيتها را خطای سياسی اصلاحطلبان عنوان کرد و در عين حال دامن زدن به اختلافات درونی در اين مقطع را خطای ديگر سياسی آنها دانست.
وی در پايان خاطرنشان کرد: مهمترين وظيفهی امروز اصلاحطلبان بازسازی درونی جريان اصلاحات و آماده کردن مردم برای حضور در صحنهی انتخابات مجلس هشتم است.