خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و هنر - موسيقي
انتخاب خواننده ي سرود تيم ملي فوتبال در جام جهاني ، بزرگداشت مجيد انتظامي، بيماري استادشهناز، اعتراض فرزند حنانه نسبت به بزرگداشت پدرش در آلمان و انتشار جديدترين اثر محمدرضا لطفي از مهمترين رويدادهاي موسيقي ايران درهفته ي گذشته بود.
/انتخاب خواننده سرود تيم ملي فوتبال در جام جهاني /
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) اوائل هفته گذشته بودكه مسئول فرهنگي فدراسيون فوتبال اعلام كردكه :شجريان انتخاب و اولويت اول اين فدراسيون براي سرود جام جهاني فوتبال است
او گفته بود كه در صورتي که استاد شجريان چنين درخواستي را قبول نکند، هر کسي را که او براي اجراي اين سرود معرفي کندمورد قبول خواهدبود به هر حال فدراسيون ترجيح مي دهد که از خوانندگان برتر موسيقي سنتي ايران همچون شهرام ناظري و افتخاري بهره ببرد
مسئولان فرهنگي فدراسيون فوتبال ايران تا کنون طي تماس هايي که با دفتر شجريان داشته اند، به توافق هاي اوليه رسيده اند و بنا دارندکه در نهايت با انچه که استاد مي گويد توافق کرده و موضوع را قطعي کنند.عليرضاافتخاري نيز درگفت وگويي اعلام كردكه حاضراست سرود تيم ملي فوتبال در جام جهاني رابخواند .
چندروز پس از انتشار اين خبر ،درخبرديگري اعلام شد كه «عليرضا عصار» به عنوان خواننده سرود ايران ويژه جام جهانى فوتبال تعيين شده است .
گويا قرارداد تهيه و توليد سرود ايران ويژه جام جهانى فوتبال آلمان با شركت ايران خودرو به عنوان اسپانسر تيم ملى فوتبال ايران امضا شده بود. اين قرارداد فعلاًبه صورت ارائه اثر موسيقايى با كلام و به صورت سى دى بود و هنوز مذاكره اى در مورد اجراى زنده اثر انجام گرفته
چندروز بعد نيز گروه موسيقي آريان نيز به اسامي اضافه شد كه قرار است در رابطه با حضور تيم ملي جمهوري اسلامي ايران در جام جهاني به هنرنمايي بپردازند
گروه آريان قطعه اي رادر خصوص بازي هاي جام جهاني آلمان به فدراسيون فوتبال ارائه كرده و اين اثر به گونه اي تهيه شده كه قابليت استفاده بدون موسيقي در اماكن بزرگي مانند استاديوم هاي ورزشي را دارد .
/بزرگداشت مجيد انتظامي/
مجيد انتظامي، آهنگساز مطرح اين سالهاي ايران، هفته گذشته در هنرستان موسيقي دختران، مورد تقدير قرار گرفت. انتظامي در اين مراسم خبر داد كه «اركستر سمفونيك اصفهان» روز ١٨ اسفند كارش را با همكاري وي آغاز خواهد كرد.
انتظامي دراين مراسم با اشاره به اينكه هنرستان موسيقي را خانه خودش ميداند، گفت كه آينده ي موسيقي ايران را بايد در سايه فعاليتهاي چنين موسساتي جستوجو كرد . او اضافه كرد: به نظر من موسيقي رشتهاي است كه آخر ندارد. من هر وقت ميخواهم شروع به كاري كنم، حس ميكنم چيزي بلد نيستم.
آهنگساز موسيقي متنروز واقعه دراين مراسم اشاره كردكه ميخواهد براي هر شهرستان يك اركستر سمفونيك درست كندواولين اركستر سمفونيك در اصفهان خواهد بود و روز هجدهم اسفند كارش را آغاز خواهد كرد.
دراين جلسه همچنين جواد طوسي به فعاليتهاي انتظامي در شاخههاي مختلف سينمايي اشاره كرد و موسيقي او را از جمله آثاري دانست كه جدا از فيلم، ميتوان آن را به تنهايي نيز گوش داد و لذت برد
/عندليبي و آموزشگاههاي بچه استادي/
جليل عندليبي سرپرست گروه موسيقي مولانا چندروزپيش در اظهاراتي عنوان كرد : بيشتر آموزشگاههاي موسيقي به روش بچه استادهايي که در هيچ سيستم آموزشي تجربه اي ندارند مي چرخد .
جليل عندليبي درادامه گفت : گسترش آموزشگاههاي بد و دلال مآبانه به ضرر آموزشگاه هاي سطح بالا و فرهنگي است که اميد است اين روند هر چه زودتراصلاح شود.
/شهناز دربستربيماري/
جليل شهناز"، نوازنده تار و بداهه نواز موسيقي هفته گذشته به علت تورم غده گلو در بيمارستان پارس بستري شد.
به گفته پزشكان استاد حداكثر تا سي روز آينده بايد تحت مراقبت پزشكان باشد. جليل شهناز از پيشكسوتان عرصه موسيقي سنتي ايران است كه در بداهه نوازي از شهرت به سزايي برخوردار بوده است.
/اعتراض فرزند حنانه /
اميرعلي حنانه فرزند استاد حنانه نسبت به برگزاري بزرگداشت پدرش در خانه هنرهاي کلاسيک شرق وغرب درهامبورگ آلمان به شدت اعتراض کرد.
ماجرااز اين قرار بودكه چندروز قبل تر خبري مبني بر بزرگداشت مرتضي حنانه درخانه هنرهاي کلاسيک شرق وغرب هامبورگ آلمان منتشر شد که واکنش تند اميرعلي حنانه(پسراستاد)را در پي داشت او معتقد بودكه چنين برنامه ا ي بايد کاملا حرفه اي و دقيق طراحي و اجرا شود
advertisement@gooya.com |
|
/لطفي كمانچه به دست مي گيرد/
به گزارش ايسنا بعد از سال ها دوباره اثر تازه اى از محمدرضا لطفى به بازار آمد كه اين بار او در اين اثر توانايى هايش را در نواختن كمانچه نشان مى دهد. اين اثر شامل كنسرت هايى است كه لطفى در سال ٩٨ در سوئيس و در سال ٢٠٠٠در راديو فرانسه برگزار كرده . كنسرت فرانسه در آواز ابوعطا اجرا شده و كنسرت سوئيس در آواز بيات زند ( بيات ترك) و در بخش دوم اين اجراست كه لطفى كه همواره صداى تار و سه تار او را مى شنيديم، كمانچه به دست مى گيرد. لطفي دراين باره گفته است : «غرض از ارائه اين كار به علاقه مندان تنها نشان دادن امكانات و شيوه نواختن اين ساز است كه اميدوارم راه گشايى براى هنرآموزان باشد. من مدعى نيستم كه توانسته ام همه ارزش ها و تكنيك هاى اين ساز را بازگو كنم. اما مى توانم بگويم كه در امر آموزش به نكاتى رسيده ام كه شايد براى علاقه مندان مفيد باشد. من در مدت سه سال در شهر واشينگتن روى قطعات قديمى و اجراها تجسس كرده ام و سعى كرده ام تكنيك انگشت گذارى هاى غربى شده را به بستر ايرانى آن بازگردانم و اكسنت هاى زبان فارسى را در لا به لاى كشش ها بگنجانم و باز هم اميدوارم در مدت اقامتم در ايران، نوازندگان اين ساز را جمع كرده و با آنها براى رسيدن به روش رسمى و تدوين آن، به نحوى كه وحدت اجراى شيوه قديمى را مخدوش نكند به گفت و گو بپردازم.» لطفى در اين اجراها شعرهايى از حافظ، مولانا، عارف قزوينى را خوانده و همچنين به اجراى ضربى برگرفته از موسيقى كردى و لرى پرداخته است.