تهران- خبرگزاري كار ايران
در چهارمين دوره جايزه ادبي گلشيري كه مرحله داوري آن چند روز پيش اعلام شد, 10 داور آثار برگزيده را به جامعه ادبي معرفي كنند.
فرزانه طاهري(همسر هوشنگ گلشيري) در گفتوگو با خبرنگار ادبي "ايلنا"گفت:امسال براساس تصميم اعضا بنياد, داوري در مرحله اول براساس نظر خواهي بود كه براساس فرم نظر خواهي كه براي 60 نفر از منتقدان و نويسندگان ارسال شد وارد مرحله داوري شديم.
وي در ادامه تصريح كرد: ملاكهاي داوري براي جايزه ادبي گلشيري: زبان اثر, نثر و ساختمان اثر است و در واقع هماهنگي اجزا اثر با هم مد نظر داوران قرار ميگيرد. داوران جايزه ادبي گلشيري هم افرادي با پسندهاي مختلف هستند تا بتوانيم آثار برگزيده از ژانرهاي مختلف را به جامعه ادبي معرفي كنند.
طاهري در ادامه با بيان اين نكته كه 3 نفر از 10 نفر از داوران دور چهارم را نويسندگان و منتقدان خارج از كشور تشكيل ميدهند, گفت: داوران در روز برگزاري مراسم معرفي خواهند شده و كساني كه اثرشان در اين جايزه شركت داده شده بايد به اين نكته وقوف داشته باشند كه جايزه سالانه بنياد گلشيري به همه نويسندگان ادبيات معاصرتعلق نميگيرد بلكه اين جايزه و مسابقه تنها به آثار منتشر شده در سال 1382 اختصاص دارد.
وي در ادامه افزود: جايزه ادبي گلشيري, جمعا به 4 برگزيده بنياد رقمي در حدود 3 ميليون تومان لوح تقدير و تنديس بنياد گلشيري را تقديم مي كند.
طاهري با اشاره به اين نكته كه جوايز ادبي سهم بزرگي در معرفي آثار برتر به جامعه دارد گفت: با توجه به آشفتگي حاكم بر بازار چاپ و نشر مخاطبان دچار دشواري براي انتخاب كتاب ميشوند اما جوايز ادبي ميتوانند شاخصههاي برگزيده هر سال را به مخاطبان معرفي كند و امسال هم مثل سال گذشته داستان برگزيده هر مجموعه داستان در كنار هم در كتاب نقش 82 منتشر ميشوند تا اگر مخاطبان به همه كتابهاي برگزيده دسترسي ندارند بتوانند اين داستانها را در يك كتاب بخواند.
advertisement@gooya.com |
|
طاهري در پايان افزود: جايزه ادبي گلشيري در تمام مدت فعاليت بنياد گلشيري بدون غرضورزي سعي در معرفي آثار برگزيده به جامعه داشته و دارد و ما اميدواريم كه پس از اعلام انتخاب, كسي به اين فكر نكند آيا پشت پرده چيزي بوده و يا در انتخابات غرضي ورزي نقش داشته يا نه چرا كه انتخابها براساس محاسبات آماري صورت ميگيرد.