تهران- خبرگزاری کار ايران
ايلنا، گروه بينالملل: «نلسون ماندلا» رئيسجمهوری سابق آفريقای جنوبی گفت که مبارزه با فقر، بيکاری و ايدز راهکار ثبات دموکراسی در آفريقاست.
خبرگزاری فرانسه گزارش داد: «رئيسجمهوری سابق آفريقایجنوبی که در پارلمان «پان آفريکن» (PAP) سخنمیگفت از اعضای اين پارلمان خواست با تلاش بيشتر شهروندان فقيرترين قاره جهان را از فقر نجات دهند.»
اين برنده جايزه صلح نوبل که به ندرت در مراسم عمومی سخنرانیمیکند در شهر «ميدراند» آفريقای جنوبی افزود: «دهها و صدها سال است که ميليونها نفر از قارهها برای دستی يافتن به دموکراسی، آزادی، عدالت و برابری مبارزه کردهاند اما همچنان فقر، بیسوادی، بيکاری، نبود بهداشت و آب سالم و ايدز و دشواریهای زيادی را فرا روی آفريقا قراردادهاست.»
وی با اشاره به اين که آينده دموکراسی به شدت به حاکميت خوب بستگی دارد, تاکيدکرد: «جان بسياری از افراد برای رسيدن به آزادی قربانی شدهاست. آيا اکنون زمان آن نيست که با ايجاد نظامی پاسخگو و شفاف در همه سطوح جان اين قربانيان احترام بگذاريم؟ مسوولان بايد با تغيير ديدگاه خود برای بهبود وضعيت زندگی مردم تلاش کنند.»
بنابر اين گزارش, اين پارلمان در سال ۲۰۰۴ به عنوان نشانهای از پايبندی به ايدهآلهای دموکراتيک در قارهای که همواره در دوران پس از استثمار با ديکتاتوری و کودتا همراه بودهاست, تأسيس شد. اگرچه اين پارلمان هيچ قدرت رسمی ندارد اما با جمعکردن ۲۶۵ نماينده مجلس از ميان ۵۳ مجلس داخلی کشورهای آفريقايی به صدای مردم سراسر اين قاره تبديلشدهاست.
«گرتروده مونگلا» رئيس کنونی و اهل تانزانيای پارلمان گفت: «پارلمان پان افريکن به اين دليل بنا نهاده شدهاست که صدايی واحد برای مردم آفريقا باشد.»
قرار است اين پارلمان در سال ۲۰۰۹ با در دست گرفتن قدرت قانونگذاری تقويت شود.
advertisement@gooya.com |
|
ماندلا که به عنوان سخنرانی نخست در ششمين نشست پارلمان سخنمیگفت, افزود: «اجازه دهيد پارلمان پان آفريکن صدام مردم آفريقا باشد و صدای اين انسانها رنج کشيده و دردمند رساتر در راهروهای قدرت شنيده شود.»
در اين مراسم صندوقی با حمايت اتحاديهآفريقا (AU ) برای تأمين هزينههای پارلمانی آغاز به کارکرد که ماندلا با استقبال از اين ابتکار گفت: «کارآمدی اين صندوق میتواند در راه تبديل آفريقا به جايی بهتر برای زيستن کمک شايانی کند.»