پنجشنبه 11 آبان 1385

بنيانگذارى يك اتحاديه‌ى بين‌المللى كارگرى جديد، صدای آلمان

جنبش‌هاى جهانى سنديكاها داراى يك اتحاديه‌ى سراسرى جديد مى‌شوند. روز چهارشنبه (اول نوامبر) نمايندگان ۳۶۰ تشكل كارگرى از ۱۵۰ كشور جهان براى بنيانگذارى اتحاديه‌ى سنديكاهاى بين‌المللى در وين گردهم مى‌‌آيند. اين كنگره‌ى مؤسسان سه روزه خواهد بود و «اتحاديه‌ى بين‌المللى سنديكاهاى آزاد» (IBFG) با ۱۵۵ ميليون عضو و «اتحاديه‌ى جهانى مسيحى كارپذيران» (WVA) با ۲۶ ميليون عضو نيز به اين جمع پيوسته‌اند. هدف از تشكيل اين اتحاديه‌ى بين‌المللى جديد تأثيرگذارى بيشتر بر روند جهانى‌شدن است.

اقتصاد، جهانى شده و كارگران و كاركنان نيز بايد جهانى شوند. فعالان سنديكايى با اين شعار قصد دارند خود را در يك اتحاديه‌ى‌ جهانى جديد كارگرى متحد ساخته و سازماندهى كنند. كوچك‌ترين عضو اين تشكل جديد «اتحاديه‌ى جهانى كار» است كه گرايش مسيحى دارد و بزرگترين سازمان «اتحاديه‌ى بين‌المللى سنديكاهاى آزاد» به دبيركلى «گاى رايدر» (Guy Ryder) مى‌باشد؛ و هم او قرار است رهبرى تشكل جديد اتحاديه‌ى بين‌المللى كارگرى را برعهده گيرد. گاى رايدر در اين باره مى‌گويد:

”همايشى كه امروز در آن شركت داريم، يك رويداد تاريخى است. تشكل جديد حقيقى‌ترين نماينده كارگران و كاركنان و متحدترين اتحاديه‌ى سنديكايى در تاريخ خواهد بود. اتحاديه‌ى جديد ۱۶۶ ميليون عضو سنديكايى از ۳۰۹ تشكل كارگرى ملى در ۱۵۶ كشور را در سطح جهان متحد خواهد ساخت. طى ده سال گذشته روشن گشت كه ديگر دليلى بر چندپارگى در ميان اتحاديه‌هاى ملى نيست، اتحاديه‌هايى كه اعتقاد عميق به نمايندگى دمكراتيك و مستقل كارگران و كاركنان دارند. ما به يك جنبش گسترده‌ى سنديكايى بين‌المللى نيازمنديم كه قادر باشد به چالش‌هاى روند رو به گسترش جهانى‌شدن پاسخ دهد.”

در سده‌ى بيستم، جنبش جهانى سنديكايى به دو جناح‌ تقسيم شده بود: يكى سنديكاهاى دولتى كمونيستى و سازمان‌هاى كارگرى چند شقه‌‌ى منشعب از آنها در كشورهاى سوسياليستى بلوك شرق، و ديگرى جنبش‌هاى سنديكايى و كارگرى با گرايش‌هاى سوسيال دمكرات و مسيحى در كشورهاى غربى. ولى اين وضعيت با دگرگونى‌هاى بنيادين در اروپاى شرقى و گسترش روند جهانى‌شدن بكلى تغيير كرده است، هر چند كه هنوز نمى‌توان براحتى همه را زير يك سقف گردهم آورد.

تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


براى مثال اتحاديه‌هاى چينى كه اعضاى آنها تقريبا برابر است با اعضاى اين تشكل جديد، در وين حضور ندارند. بايد گفت كه اتحاديه‌هاى چينى از استقلال هم برخوردار نيستند. و استقلال يكى از اصول بنيادين اين تشكل جديد سراسرى در وين است. در رأس وظايف اين جنبش مبارزه عليه تضييقات اجتماعى و مبارزه براى حقوق زنان قرار دارد. به گفته‌ى رودولف هونستورفر، رهبر اتحاديه‌ى كارگرى اتريش كه ميزبانى اين همايش را برعهده دارد، اقتصاد مدت‌هاست كه جهانى شده و حال اين كارگران و كاركنان هستند كه بايد جهانى شوند. وى گفت:

”مسئله ما اين است كه صورتبندى منصفانه‌اى به جهانى‌شدن دهيم؛ جهانى‌شدن را براى انسان‌ها چنان شكل دهيم تا انسان‌ها بتوانند با آن زندگى كنند. ما شبكه‌ى سنديكاها و اتحاديه‌ها را در سطح جهان به يكديگر پيوند خواهيم داد و ما بايد بتوانيم در پيوند با يكديگر و بطور متحد وارد عمل گرديم.”

در همين زمينه:

دنبالک: http://news.gooya.com/cgi-bin/gooya/mt-tb.cgi/31918

فهرست زير سايت هايي هستند که به 'بنيانگذارى يك اتحاديه‌ى بين‌المللى كارگرى جديد، صدای آلمان' لينک داده اند.
Copyright: gooya.com 2016