چهارشنبه 4 اردیبهشت 1387

سانسور سریال های تلویزیونی در افغانستان، دویچه وله

با فرارسیدن مهلت مقرر برای حذف پنج سریال تلویزیونی در افغانستان، شبکه آریانا در این کشور پخش یکی از برنامه‌های پرطرفدار خود را متوقف کرد.

زیر فشار اسلامگرایان، وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان به تازگی طی حکمی رسمی، به شبکه‌های تلویزیونی اخطار داده بود از پخش پنج سریال مردم پسند خودداری کنند. به گفته سخنگوی این وزارت، برنامه‌های مذکور با «دین و فرهنگ افغانی» مغایرت دارند.

طی سالهای اخیر، در سایه حکومت تحت الحمایه ناتو در افغانستان، سریالهای سرگرم کننده تلویزیونی با داستانهای احساساتی و چاشنی روابط عاشقانه بحث انگیز و خارج از عرف، از استقبال زیادی برخوردار شده اند.

این برنامه‌ها عموماً در هندوستان تهیه می‌شوند و هنرپیشگان آنها زنان و مردان زیبارویی هستند که مثل همه ستاره‌های محبوب سینما و تلویزیون در میان مردم طرفداران بسیاری دارند. چنین برنامه‌هایی در حکومت طالبان و پیش از آنها در حکومتهای مجاهدین در افغانستان همواره ممنوع بودند. پخش صدا و سیمای زنان از رسانه‌ها در این حکومتهای بنیادگرا جرم و گناه تلقی می‌شد.

از زمان سرنگونی طالبان و روی کارآمدن دولت حامد کرزای، برنامه‌های تلویزیونی دوباره رونق گرفته و ۱۷ شرکت خصوصی به رقابت در زمینه تولید و پخش برنامه‌های خبری، سیاسی، و سریالهای مردم پسند پرداخته اند.

شبکه‌های متعدد کابلی نیز به طور گسترده به پخش فیلمهای سینمایی خارجی و شوهای موسیقی مبادرت می‌کنند. وزیر فرهنگ پیشین افغانستان سید مخدوم رهین سیاست آزادی کامل رسانه‌ها را در پیش گرفته بود، اما دو سال پیش حامد کرزای زیر فشار اسلامگرایان سید مخدوم رهین را برکنار کرد و عبدالکریم خرم را به جانشینی او گمارد.

عبدالکریم خرم وزیر اطلاعات و فرهنگ در اوایل ماه جاری اعلام کرد پس از مشاورت با «شورای علما» ی افغانستان تصمیم گرفته است پخش پنج سریال تلویزیونی را به دلیل مغایرت آنها با ارزشهای دینی ممنوع کند.

تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 

بنا به گزارش نیویورک تایمز (۲۲ آوریل) ، شبکه تلویزیونی آریانا، روز گذشته یکی از سریالهای پربیننده اش را به نام «کُم کُم» از برنامه‌ها حذف کرد. شبکه‌های تلویزیونی طلوع و نورین نیز باید هرچه زودتر حکم وزارت فرهنگ را به اجرا درآورند و پخش سریالهای «امتحان زندگی» و «در انتظار» را متوقف سازند.

حامد کرزای رییس جمهور افغانستان علیرغم وعده‌هایش در دفاع از آزادی رسانه‌ها متذکر شد اگر برنامه ای با فرهنگ افغانی همخوانی نداشته باشد نباید به پخش آن مبادرت شود. حکم وزیر اطلاعات به دنبال پخش برنامه ای از شبکه طلوع صادر شد که در آن طی مراسم توزیع جوایز، مردان و زنان با یکدیگر به رقص مشغول بودند. سید عنایت الله بلیغ، امام یکی از مساجد کابل و عضو شورای علما، به خبرنگاران گفت، «این برنامه‌ها مورد پذیرش اعتقادات دینی و فرهنگ ما نیست و ما تلاش خواهیم کرد پخش آنها را ممنوع کنیم».

عبدی کلانتری، گزارشگر دویچه وله در نیویورک

دنبالک:

فهرست زير سايت هايي هستند که به 'سانسور سریال های تلویزیونی در افغانستان، دویچه وله' لينک داده اند.
Copyright: gooya.com 2016