جان بولتن سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد امروز پنجشنبه گفت: بیانیه ای که شورای امنیت سازمان ملل هفته گذشته صادر کرد، تنها گام و اقدام نخست از موضع سرسختانه شورای امنیت در قبال ایران است و در صورتی که جمهوری اسلامی از مفاد موجود در این بیانیه سر باز زند، اقدامات بعدی که در نظر گرفته شده است، به اجرا درخواهند آمد. جان بولتن گفت: اگر تحریم های سازمان ملل زیادی نرم باشد، دولت آمریکا خود تمهیدات اقتصادی را در این باره خواهد اندیشید و به ویژه به امکان تعلیق روابط تجاری باقیمانده با ایران اشاره کرد. سفیر آمریکا در سازمان ملل همچنین به امکان متقاعد ساختن کشورهای اروپایی برای قطع روابط اقتصادی با ایران نیز اشاره کرد و با اظهار ناخرسندی از زمان سه هفته ای که شورای امنیت سازمان ملل صرف تصمیم گیری اولیه درباره ایران کرد، گفت: چین و روسیه بیش از همه رفتار منفعل داشتند. آقای بولتن حتی گفت: روسیه کمترین همکاری را در این میان با دیگر کشورهای شورای امنیت داشته است.
مريم منظوري (rm) صدا | (wma) صدا [ 2:51 mins ]
سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد گفت: اگر شورای امنیت با جمهوری اسلامی برخورد نکند، آمریکا یا راسا یا در کنار اروپا دست به اقدامات جایگزین علیه ایران از جمله اقدامات تحریمی خواهد زد.
مریم منظوری (رادیو فردا): جان بولتن سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد امروز پنجشنبه گفت: بیانیه ای که شورای امنیت سازمان ملل هفته گذشته صادر کرد، تنها گام و اقدام نخست از موضع سرسختانه شورای امنیت در قبال ایران است و در صورتی که ایران از مفاد موجود در این بیانیه سر باز زند، اقدامات بعدی که در نظر گرفته شده است، به اجرا درخواهند آمد.
بیانیه شورای امنیت سازمان ملل خواستار آن شده است که ایرانت تمامی فعالیت های مربوط به غنی سازی اورانیوم را به حالت تعلیق درآورد. همچنین از آژانس بین المللی انرژی اتمی خواسته شده ظرف 30 روز از صدور بیانیه به شورای امنیت سازمان ملل گزارش دهد که جمهوری اسلامی در چه حد با این شروط موافقت کرده است.
جان بولتن در دیدار خود با خبرنگاران گفت: اگر تحریم های سازمان ملل زیادی نرم باشد، دولت آمریکا خود تمهیدات اقتصادی را در این باره خواهد اندیشید. آقای بولتن به ویژه به امکان تعلیق روابط تجاری باقیمانده با ایران اشاره کرد، از جمله واردات فرش و پسته ایران به آمریکا. روابط تجاری از این دست در اواخر دوره دولت بیل کلینتن رئیس جمهوری اسبق آمریکا اجازه فعالیت دریافت کردند و این اقدام بخشی از تلاش های آشتی جویانه با جمهوری اسلامی بوده است.
سفیر آمریکا در سازمان ملل همچنین به امکان متقاعد ساختن کشورهای اروپایی برای قطع روابط اقتصادی با ایران نیز اشاره کرد. جان بولتن با اظهار ناخرسندی از زمان سه هفته ای که شورای امنیت سازمان ملل صرف تصمیم گیری اولیه درباره ایران کرد، گفت: چین و روسیه دو کشور حاضر در این جلسه بودند که بیش از همه رفتار منفعل داشتند. آقای بولتن حتی گفت: روسیه کمترین همکاری را در این میان با دیگر کشورهای شورای امنیت داشته است. او گفت: چین از روسیه کارآمدتر بود و سیاست روسیه به شدت تحت تاثیر روابط اقتصادیش با ایران است.
جان بولتن سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد گفت: نگرانی اصلی روسیه از این بود که اگر مسکو از پروژه هسته ای بوشهر در ایران کنار بکشد، کشور دیگری از آنچه که روسیه باقی گذارده استفاده خواهد کرد.