خبرنامه گويا - خبرگزاري فرانس پرس از واشنگتن گزارش داده است که نتايج يک بررسي توسط محققان اينترنت نشان ميدهد، ايران در ميان سختگير ترين سانسورچيان اينترنت در جهان قرار دارد و دسترسي به سايت هايي با محتواي جنسي، سياسي، اطلاعات مربوط به حقوق زنان و وبلاگ ها را غير ممکن ساخته است.
موسسه The OpenNet Initiative يکي از شرکاي محققان دانشگاه هاروارد، دانشگاه تورنتو و دانشگاه کمبريج متذکر شده است که ايران از فن آوري يک شرکت آمريکايي که آنرا "همدست" سانسور لقب داده است، بنام Secure Computing بهره مي برد.
يک روحاني ايراني با کامپوترش در کنار يک نسخه
قران کار مي کند. عکس از خبرگزاري فرانس پرس
آنها گفته اند که کنترل محتواي اينترنت حامياني از ارشدترين سطوح حکومت ايران دارد.
اين محققان 34 درصد از سايت هاي آزمايش شده را فيلتر شده يافته اند.
محققان نوشته اند حکومت ايران بطور موثر دسترسي شهروندانش به بسياري از سايت هاي پورنوگرافي (تحريک آميز جنسي)، اغلب فيلترشکن ها، تعداد زيادي از سايت هاي مرتبط با هم جنس گرايان مرد و زن، برخي از سايت هاي حساس سياسي، سايت هاي مرتبط با حقوق زنان و تعدادي وبلاگ مشخص را در کنار انواع ديگر سايت ها محدود ساخته است.
يافته ها حاکي از آن است که محتواي مسدود شده به زبان فارسي به همان ميزان محتواي فيلتر شده به زبان انگليسي است.
جان پالفري، رئيس اجرايي "مرکز بکرمن براي اينترنت و جامعه" در هاروارد مي گويد: ايران يکي از گسترده ترين و پيچيده ترين روش هاي سانسور اينترنت در جهان را به اجرا در آورده است.
در کنار چين، ايران متهم است فيلترينگ خود را با تغييرات فناوري اينترنت تطبيق مي دهد که اين نشان از ادامه بازي موش و گربه، ميان کساني که مي خواهند آزادانه سخن بگويند و بازدارندگان آنها دارد. وبلاگ نويساني که در ايران به زبان فارسي مي نويسند اينک بسيار سخت تر از وبلاگ نويسان نقاط ديگر جهان مي توانند به مخاطبانشان دست يابند.
رونالد ديبرت، رئيس Citizen Lab در دانشگاه تورنتو مي گويد: گزارش ما درمورد فيلتر اينترنت در ايران نشان مي دهد که به اين ترتيب نه فقط آزادي بيان و دسترسي به اطلاعات تهديد مي شود بلکه بازار رو به رشد اين فن آوري ها نيز کساد مي گردد.
اين گزارش در انتها تاکيد مي کند که با ارائه سيستم هاي مسدودسازي به رژيم هاي غير دمکراتيک، شرکت آمريکايي Secure Computing در نقض اعلاميه جهاني حقوق بشر با ايران همدست است. رونق بازار سانسور اينترنت که همچون يک ويروس از چين به ايران و کشورهاي بيشتري در جهان پخش مي شود، نه تنها شعار در بوق و کرنا کرده شرکت هاي فناوري: "اينترنت بيانگر آزادي و ارتباط است" را به چالش مي کشد، بلکه تقسيم "ما" و "آنها" را آسان مي سازد.
- www.opennetinitiative.net
- متن کامل گزارش به زبان انگليسي (پي دي اف)
- اين مطلب ترجمه اي است از Iran's web censorship among world's strictest: report که توسط خبرنامه گويا به فارسي برگردانده شده است.
- توضيح:
يک روز پس از انتشار گزارش فوق، شرکت Secure Computing هرگونه استفاده از نرم افزارهايش را در ايران غير قانوني و بدون اجازه خواند.
رئيس شرکت گفته است که هيچ امتيازي را به هيچ نهادي در ايران نفروخته است.
او متذکر شده است که از کپي غيرقانوني برنامه هايشان توسط برخي آي اس پي ها در ايران مطلع شده بود و همه توان خود را براي ممانعت از تداوم آن بکار خواهد بست. او ياد آور شده است که اين شرکت به قوانين صادرات ايالات متحده پايبند است.