آنكارا، خبرگزاري جمهوري اسلامي ۸۴/۰۳/۱۶
خارجي. تركيه. اجتماعي. پناهجو. ايرانيان.
يك گروه از پناهجويان ايراني مقيم تركيه روز دوشنبه در مقابل دفتر سازمان ملل در آنكارا تجمع كرده و خواهان اعزام هر چه سريعتر خود به يك كشور ثالث شدند.
به گزارش خبرگزاري "آناتولي"، "متين چوراباتور" نماينده كميسيارياي عالي پناهندگان سازمان ملل در پي ديدار با نماينده ايرانيان معترض گفت:
"پناهجويان خواهان ملاقات با مسئولان كميسياريا براي روشن شدن وضعيت خود بودند."
وي با عنوان اين كه پناهجويان ايراني در دوران رژيم صدام در عراق به سر ميبردهاند، افزود: "اين گروه از طريق عراق وارد تركيه شده و تقاضاي پناهندگي و اعزام آنان به يك كشور ثالث مورد بررسي قرار گرفته است." چوراباتور افزود: "در دوران رژيم صدام، كميسيارياي عالي سازمان ملل با تقاضاي اعزام اين عده به يك كشور ثالث موافقت كرده بود. ولي به دليل فشارهاي رژيم صدام، انتقال اين عده ممكن نشد."
به گفته "چوراباتور" هزار و ۲۰۰پناهجوي ايراني كه از طريق عراق وارد تركيه شده بودند، در وهله اول در اردوگاههايي در شهر وان سكونت داده شده و پس از آن به دلايل امنيتي به اردوگاههاي ديگري در مناطق مركزي تركيه منتقل شدند.
advertisement@gooya.com |
|
چوراباتور گفت: "تماسهاي كميسيارياي عالي پناهندگان سازمان ملل در آنكارا با مسئولان دولت تركيه در مورد وضعيت اين پناهجويان ادامه دارد." به گفته وي دولت تركيه با عنوان "احتمال تشديد ورود پناهجويان به تركيه در صورت قبول درخواست اين عده براي اعزام به يك كشور ثالث"، با تقاضاي خروج اين عده از تركيه و اعزام به يك كشور ثالث مخالفت ميكند.
چوراباتور گفت: "به دلايل امنيتي، امكان بازگشت پناهجويان به ايران و عراق ممكن نيست و دولت تركيه نيز از اعطاي اجازه اقامت دايم به اين عده خودداري ميكند."
نماينده كميسيارياي عالي امور پناهندگان در آنكارا گفت: "كميسياريا به پنج هزار پناهجو كه به دفتر اين كميساريا براي اعطاي پناهندگي مراجعه كردهاند، مستمري ميدهد و پرداخت آن بودجه سازمان ملل در تركيه را تحت تاثير قرار داده است."