جنبش دانشجويي از تحريم توخالي و حركتهاي منفعلانه حمايت نميكند
تهران- خبرگزاري كار ايران
مسوول مركز مطالعات استراتژيك دفتر تحكيم وحدت گفت: تجربه انتخابات دوم شوراهاي شهر و روستا و مجلس هفتم نشان داد، صرف رأي ندادن و نشستن در خانههاي گرم در فصل زمستان مشكلي را حل نميكند بلكه اين موضوع خواست قلبي اقتدارگرايان است تا مردم با شعار تحريم توخالي و بدون هيچ عمل اعتراضي، در خانههاي خود بنشينند و اقتدارگرايان پيروز ميدان بيرقيب باشند.
مجيد حاجي بابايي در گفتوگو با خبرنگار "ايلنا"، با بيان اينكه جنبش دانشجويي از تحريم توخالي و حركتهاي منفعلانه حمايت نميكند، گفت: جنبش دانشجويي به تمام جريانات توصيه ميكند تا كانديداي خود را معرفي كنند و با ايجاد فشار, صحنه انتخابات را به وزنكشي واقعي نيروهاي سياسي و اجتماعي ايران تبديل كند.
وي تصريح كرد: به نظر ميرسد، جنبش دانشجويي ايران در فرصت باقيمانده، آرام آرام بايد به سوي مبارزه براي انتخابات آزاد سوق پيدا كند و از اصل كثرتگرايي و انتخابات دموكراتيك حمايت نمايد و فضاي سرد و يأسآلود كنوني جاي خود را به شور و نشاط مبارزه سياسي بدهد.
حاجي بابايي با بيان اينكه جنبش دانشجويي بايد نقش تاريخي خود در گسترش فرهنگ دموكراسي در ايران را ايفا كند، تصريح كرد: اين جنبش با توجه به امكاني كه براي برقراري ارتباط با دانشجويان و جامعه دارد، ميتواند پيام آن دسته از كانديداها كه امكان تبليغي گستردهاي به دليل محدوديتهاي اعمال شده ندارد, به بطن جامعه و دانشگاه ببرد.
وي، دعوت از كانديداهايي كه برنامههاي مدون و روشن براي تغيير و اصلاح ساختار سياسي دارند، اولويت اول در مبارزه سياسي با جريانهاي اقتدارگرا دانست و اظهار داشت: جنبش دانشجويي نبايد با كنارهگيري از عرصه سياست، سادهترين و كوتاهترين راه را انتخاب كند بلكه بايد به صورت جدي از هر اقدام و گام عملياي كه به تقويت روند دموكراسيخواهي منجر شود، حمايت كند.
حاجبابايي گفت: در حال حاضر آن دسته از نيروهاي اپوزسيون كه در چند سال اخير مدافع تحريم انتخابات بودند به اين نتيجه رسيدهاند كه مي بايست اعتراضات خود را از طريق شركت در فرايند انتخابات، عملي كنند.
مسوول مركز مطالعات استراتژيك دفتر تحكيم وحدت با بيان اينكه نظر اپوزسيون دقيقاً همان چيزي است كه ما در انتخابات مجلس هفتم هم فرياد ميزديم، گفت: لازمه هر برخوردي با فرايند غيردموكراتيك انتخابات، شركت در آن فرايند و بسترسازي براي آشكار كردن تضادها و تناقضهاي درون ساختار است و ادامه اين روند در ميان مدت ميتواند به پيروزي نيروهاي متحولخواه و دمكراتيك ايران منجر شود.
وي، در خصوص فعاليت معين و جريانات حامي او اظهار داشت: فعاليت آنها وابسته به دو فاكتور داخلي بسيار مهم است، اول ميزان عقلانيت جناح محافظهكار و تصميمسازان و تصميمگيران اصلي آنها و دوم عملكرد حاميات معين است.
advertisement@gooya.com |
|
مسوول مركز مطالعات و استراتژيك دفتر تحكيم وحدت، مهمترين ويژگي فعاليت انتخاباتي معين را برنامهريزي و كار جمعي و تيمي دانست و اظهار داشت: اين جريان بايد به طور شفاف و صريح نظرات خود را درباره بخشهاي غيردموكراتيك ساختار سياسي كشور بيان كند و برنامه عملياتي و قاطع خود براي بعد از ردصلاحيت احتمالي را تشريح كند.
وي افزود: با توجه به ساير فاكتورهاي ملي و بينالمللي به نظر ميرسد كه نه تنها معين بلكه هيچ كدام از كانديداهاي تحولطلب رد صلاحيت نخواهند شد.
حاجبابايي در پايان با بيان اينكه ستاد انتخاباتي معين نبايد فقط حضور يا عدم حضور خود را در انتخابات مبناي آزادي انتخابات قرار دهد، اظهار داشت: ستاد انتخاباتي معين بايد با ساير كانديداهاي تحولطلب كه وارد انتخابات شدهاند يا خواهند شد، رايزني و مشورت مدام داشته باشند و با اخذ تصميمي مشترك راه را ادامه دهند.