محمد البرادعی مدیرکل آژانس بین المللی انرژی هسته ای جمهوری اسلامی را به شفافیت بیشتر فرا خواند. سه کشور اروپائی طرف مذاکره با ایران از نقض توافق بر سر غنی سازی اورانیوم ابراز تاسف و نگرانی کردند. وزیر امورخارجه آمریکا در باره تولید جنگ افزارهای هسته ای به ایران هشدار داد. در واکنش به انتفادها از عدم همکاری کامل جمهوری اسلامی با نظارت بین المللی، حسن روحانی، سرکرده دیپلماسی اتمی جمهوری اسلامی احتمال داد مذاکرات با اروپا به نتیجه نرسد و پرونده ایران در ماه ژوئن به شورای امنیت سازمان ملل ارجاع شود. وی گفت «ما از شورای امنیت ترسی نداریم و کشور را برای تمام حالات آماده کرده ایم.» روحانی تاکید کرد که حکومت ایران می خواهد در چارچوب مقررات بین المللی عمل کند.
ژان خاكزاد
-------------------------
ژان خاکزاد (رادیوفردا): پافشاری جمهوری اسلامی در ادامه فرآیند غنی سازی اورانیوم انتقادهای کشورهای اروپائی و آمریکا و حتی محمد البرادعی، رئیس آژانس بین المللی انرژی اتمی از برنامه های هسته ای ایران را به دنبال آورد، تا آنجا که حسن روحانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی و سرکرده دیپلماسی هسته ای ایران از احتمال به نتیجه نرسیدن مذاکرات با اتحادیه اروپا و ارجاع پرونده هسته ای ایران به شورای امنیت سازمان ملل سخن گفت. آقای روحانی به تلویزیون دولتی ایران گفت:
حسن روحانی: اگر البته اگر ما با اروپا نتوانیم به تفاهم برسیم ممکن است در ماه ژوئن مشکلاتی داشته باشیم. به هرحال برای همه اینها ما پیش بینی کار را کرده ایم و آنچه مهم است این است که ما معتقدیم برای دنیا در پرونده هسته ای ایران هیچ راهی جز از طریق مذاکره و مصالحه با ایران، راه دومی وجود ندارد. حالا اگر در یک شرایطی این پرونده به شورای امنیت برود، چیزی نیست که ما استقبال کرده باشیم اما در عین حال از شورای امنیت هم ما ترسی نداریم و وقتی در چارچوب مقررات بین المللی می خواهیم کار بکنیم، چه مشکلی می تواند داشته باشد؟ ما کشور را برای تمام حالات آماده کرده ایم .
ژ.خ.: در این حال، کشورهای اروپائی، آمریکا، اروپا وحتی محمد البرادعی، رئیس آژانس بین المللی انرژی اتمی از جمهوری اسلامی به خاطر عدم همکاری کافی با آژانس انتقاد کردند. فرانسه، بریتانیا و آلمان، سه کشور اروپائی طرف مذاکره با ایران بر سر برنامه های هسته ای در بیانیه ای از نقض توافق در باره تعلیق غنی سازی اورانیوم از سوی تهران ابراز تاسف و نگرانی کردند. محمد البرادعی، رئیس آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز بعد از نشست شورای حکام آژانس در وین در مصاحبه با خبرنگاران تاکید کرد ایران باید در زمینه برنامه های هسته ای اطلاعات بیشتری به آژانس بدهد. البرادعی گفت:
محمد البرادعی: اگر بخواهم سه چیز را نام ببرم که ایران باید انجام دهد، خواهم گفت شفافیت، شفافیت و بازهم شفافیت بیشتر.
ژ. خ.:خانم کاندولیزا رایس، وزیر امورخارجه آمریکا نیز که دو روز پیش در لندن در باره برنامه های هسته ایران با همتایان فرانسوی، آلمانی و بریتانیائی خود صحبت کرد، به خبرنگاران گفت جهان نباید در باره ایران آسوده خاطر باشد. خانم رایس گفت
کاندولیزا رایس: من به اندازه کافی در باره توافق های نهائی ایران و روسیه اطلاع ندارم اما باید بگویم روسیه از سندی اضافی سخن گفته که امکان بازرسی های بیشتر را فراهم می کند. با این حال هیچکس نباید خیالش از ناحیه ایران آسوده باشد، ضمن اینکه ما با آهنگی فزاینده در جبهه ای یکپارچه این پیام را به ایران می دهیم که این دولت نباید در امر ساختن جنگ افزارهای هسته ای تلاش کند.
ژ.خ.: ناظران سیاسی در واشنگتن می گویند رئیس جمهوری آمریکا در مراحل نهائی اتخاذ تصمیم در باره چگونگی برخورد با جمهوری اسلامی در زمینه برنامه های هسته ایران است و به زودی مشخص خواهد شد رئیس جمهوری آمریکا با اروپا همراهی خواهد کرد یا موضع سخت تری در قبال برنامه های هسته ای ایران اتخاذ می کند.