شنبه 30 آبان 1388   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

سازمان ملل روند فزاينده نقض حقوق بشر در ايران را محکوم کرد، راديو فردا و بی بی سی

راديو فردا:

کميته حقوق بشر مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز جمعه بيستم نوامبر، بيست و نهم آبان، با تصويب قطعنامه ای اقدامات حکومت ايران در سرکوب تظاهرات معترضان به نتيجه انتخابات رياست جمهوری را شديدا محکوم کرد.

کميته سوم مجمع عمومی سازمان ملل متحد، که به مساله حقوق بشر می پردازد، قطعنامه پيشنهادی کانادا را با ۷۴ رای موافق در مقابل ۴۸ رای مخالف و ۵۹ رای ممتنع به تصويب رساند.

اين در حالی است که محمد خزايی، نماينده ايران در سازمان ملل متحد، با انتقاد از اين قطعنامه گفت اين برخوردها بر مبنای «ملاحظات سياسی» انجام می شود.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


قطعنامه کميته سوم سازمان ملل متحد از «نقض فزاينده و جدی حقوق بشر» در ايران «عميقا ابراز نگرانی» کرده است.

اين قطعنامه به ويژه نسبت به اقدامات حکومت ايران در واکنش به تظاهرات معتر ضان به نتيجه انتخابات رياست جمهوری در ۲۲ خرداد ماه سال ۱۳۸۸ همزمان با افزايش نقض حقوق بشر در اين کشور ابراز نگرانی کرده است.

اين قطعنامه تصريح کرده است که حکومت ايران با «زندان و بازداشت های خودسرانه » فعالان سياسی، روزنامه نگاران، وبلاگنويسان، دگرانديشان، وکلا، روحانيون، دانشجويان، دانشگاهيان، مدافعان حقوق بشر را مورد آزار و ارعاب قرار می دهد.

اين قطعنامه تصريح کرده است که اين اقدامات حکومت ايران به « کشته و مجروح » شدن تعداد زيادی منجر شده است.

به دنبال اعتراض به نتيجه انتخابات رياست جمهوری تهران و برخی از شهرهای ايران شاهد تظاهرات مسالمت آميز معترضان بود. اين راهپيمايی با خشونت پليس و نيروهای سپاه و بسيج سرکوب شد.

مخالفان حکومت ايران می گويند درجريان اعتراضات پس از انتخابات دست کم ۷۲ نفر کشته شده اند.

اين قطعنامه همچنين گرفتن «اعترافات اجباری، آزار زندانيان از جمله تجاوز و شکنجه» انها در زندان های ايران را محکوم کرده است.

در حالی قطعنامه محکوميت ايران در يک کميته سازمان ملل متحد به تصويب رسيده است که مقامات قضايی ايران در هفته جاری از صدور حکم اعدام برای پنج نفر از متمهان حوادث پس از انتخابات خبر داده بودند.

عربستان سعودی در اقدامی برخلاف اکثر کشورهای اسلامی به نفع اين قطعنامه رای مثبت داد. اين در حالی بود که چين و روسيه به اين قطعنامه رای مخالف دادند.

***

بی بی سی:
سازمان ملل روند 'فزاينده' نقض حقوق بشر در ايران را محکوم کرد

کميته حقوق بشر مجمع عمومی سازمان ملل متحد برخورد خشونت آميز حکومت ايران با تظاهر کنندگان را در جريان وقايع پس از انتخابات رياست جمهوری ۲۲ خرداد محکوم کرد.

کميته ياد شده روز جمعه ۲۹ آبان (۲۰ نوامبر) با صدور قطعنامه ای تاکيد کرده که نقض حقوق بشر در ايران همچنان ادامه دارد و افزايش نيز يافته است.

در اين قطعنامه نسبت به نقض "جدی" حقوق بشر در ايران "عميقا ابراز نگرانی" شده است.

اين قعطنامه که التزام قانونی ندارد با ۷۴ رای مثبت، در مقابل ۴۸ رای منفی و ۵۹ رای ممتنع به تصويب رسيده است.

سال گذشته نيز قطعنامه مشابهی عليه ايران در مجمع عمومی سازمان ملل متحد به تصويب رسيد که از حمايت کمتری برخوردار بود.

اما اين بار کشورهايی مانند عربستان سعودی هم به صف منتقدان وضعيت حقوق بشر ايران پيوستند.

به گفته برخی تحليلگران تغيير موضع عربستان سعودی متاثر از حمايت های ايران از گروه های شيعه در يمن است.

در قطعنامه کميته حقوق بشر آمده است که حکومت ايران با شيوه هايی نظير "دستگيری های خودسرانه، حبس و ناپديد کردن"، دگرانديشان، فعالان حقوق بشر و روزنامه نگاران را مورد "آزار و اذيت و ارعاب" قرار می دهد.

محمد خزاعی، نماينده دايم ايران در سازمان ملل متحد به اين قطعنامه که پيش نويس آن توسط کانادا تنظيم شده بود اعتراض کرده است.

وی دولت کانادا را به داشتن "مقاصد پليد" و اهداف سياسی کوته بينانه متهم کرده است.

به دنبال حوادث پس از انتخابات رياست جمهوری اخيرا در ايران، صدها فعال سياسی و روزنامه نگار سرشناس دستگير و متهم به تلاش برای براندازی "نرم" شدند.

بسياری از آنها همچنان در زندان هستند.

گروه های طرفدار حقوق بشر می گويند برخی زندانيان مورد شکنجه و تجاوز جنسی قرار گرفته اند.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016