بحث جريان دانشجويي بر سركارآمدي انتخابات است
تهران-خبرگزاري كار ايران
مسئول دفتر مطالعات ، تحقيقات و آموزش تحكيم وحدت ، گفت : معتقديم تقسيم بنديهاي گذشته تحت عنوانهاي ؛ اقتدارگرا و اصلاحطلب ، راست و چپ و... از كارآيي لازم برخوردار نيست ، نيازمند تقسيمبندي جديدي در فضاي سياسي كشور هستيم كه اين تقسيم بندي بايد نكات جديدي را داشته باشد كه تناقض ايجاد نكند .
به گزارش خبرنگار سياسي "ايلنا" ، مجيد حاجيبابايي ، در نشست خبري صبح امروز اعضاي شوراي مركزي تشكيلات دفتر تحكيم وحدت ضمن اشاره به تقسيمبندي موجود در عرصه سياسي كشور ، گفت : بسياري از نيروها در گذر زمان اصلاحات ، ميزان خلوص و اعتقاد خود را به برخي مفاهيم نشان دادند ، در سال 75 كه به خرداد 76 منتهي شد ؛ اگر برخي نيروها را اصلاحطلب و دموكرات ميدانستيم ، حالا فهميديم آنها بيش از پايبندي به اين ارزشها ، در جهت رسيدن به اهداف قدرتطلبانه خود حركت ميكردند .
حاجيبابايي با طرح اين مطلب كه " اصلاحات بيشترين ضربه را از كساني كه تغيير و تلون را با گذر زمان در خود بوجود آوردند ، خورده است "، تاكيد كرد : اين افراد در عمق نظر خود ، تفكرات دموكراسيخواهانه را نداشتند ، اين بحث دليلي براي ناكارآمدي تقسيم بنديهاي قبلي بود .
وي حضور نيروهاي جديد و كارآمد در عرصه سياسي كشور را دليل ديگر ناكارآمدي تقسيمبندي موجود در عرصه سياسي كشور دانست و افزود : اصلاحات عليرغم شكست و ناكاميها ، كاميابيهايي هم داشت كه نمونه آن شناخت نيروهاي جديد در جامعه ما بود . تقسيم بنديهاي گذشته اصلاً معطوف به نيروهاي خارج از چارچوب حاكميت نبود ، لذا نكته ديگري كه به تقسيمبندي جديد كمك خواهد كرد ، پيدايش تكثر در صحنه كشور است.
وي ادامه داد : اين بحث باعث شد كه برخي نيروهاي حاشيه نشين به متن نزديك شوند و نقشآفريني كنند ، مثلاً در انتخابات مجلس و شوراها ديديم كه نيروهايي كه سابقاً ، اصلا به حساب نميآمدند و اظهار نظر نميكردند ، امروز به سطح عرصه اجتماعي وارد شدهاند .
مسئول دفتر مطالعات ، تحقيقات و آموزش تحكيم وحدت با طرح اين موضوع كه بايد آرايش نيروهاي سياسي در آستانه انتخابات جدي گرفته شود ، تصريح كرد : اين امر بايد به عنوان كاري تئوريك پيشروي فعالان سياسي ايران باشد ، انتخابات گذراست ولي نيروهاي بالنده و پويا در درون جامعه خواهند بود و بايد تقسيم بندي واقعي ارائه كنيم .
حاجيبابايي در تشريح مواضع خود در مورد آرايش نيروهاي سياسي كشور در انتخابات آتي رياستجمهوري ، اظهار داشت : در مواجهه با آسايش نيروهاي سياسي در انتخابات آتي ، فعلاً با سه جريان مشخص روبرويم ؛ اصلاح طلب - محافظهكار - اپوزيسيون ، كه هر يك نشاني مختلفي دارند ، برخي اصلاحطلبان ميگويند ساختار سياسي موجود جواب نميدهد و بايد كنارهگيري كرد ، عدهاي هم به ماندن در قدرت معتقدند و در مقابل محافظهكاران هم ديدگاههاي خاص خود را دارند و از طرف ديگر اپوزيسيون هم حرف خود را ميزند .
عضو شوراي مركزي دفتر تحكيم وحدت در مورد ديدگاههاي موجود به مسئله انتخابات ، گفت : انتخابات ؛ هم فرصت است هم تهديد . تهديد از اين جهت كه اگر مثل شوراها و مجلس نتيجه در اختيار اقتدارگرايان قرار گيرد ، از بعد بين الملل و داخلي ميتواند ،مشكلساز براي كشور باشد ، چون اقتدارگرايان در داخل با دندانهاي تيز برخورد ميكنند و در خارج بسيار متواضعانه برخورد ميكنند .
وي تاكيد كرد : ما فراتر از "شركت" يا "عدم شركت" در انتخابات ، بايد اين تهديد را براي ملت ايران بيان كنيم ، دنياي سرمايهداري و ساختار حاكم بر آن ، از ملتهاي جهان سومي و كشورهاي توسعه نيافته و آرمانهاي آنها ، دفاع نخواهد كرد و حكومتهايي كه از پشتوانه مردمي برخودار نباشند ، در عرصه بين المللي ضعيف عمل خواهند كرد .
وي در تشريح اين مطلب ، تصريح كرد : اگر جامعه ايران با چالشهاي بينالمللي مواجه شود ، ملت است كه با اين چالشها مواجه ميشود و نه حاكميت .
حاجيبابايي در مورد فرصت بودن "انتخابات" ، بيان داشت : در زمان انتخابات حساسيتهاي سياسي و اجتماعي مردم تحريك ميشود و آماده شنيدن پيامها هستند و كسانيكه حرف يا پيام جديد دارند يا ميخواهند تحريم كنند ، بايد با انتخابات فعال برخورد كنند و از آن براي بيان خواستههاي خود استفاده كنند.
وي افزود : مجموعه دفتر تحكيم وحدت استراتژيهاي كلاني را دارد كه رفتارمان نبايد متناقض با آن باشد ، اگر نقد قدرت را مطرح ميكنيم بايد به لوازم آن پايبند باشيم ، بحث اصولي ما اين است كه در فعاليتهايي كه معطوف به قدرتگيري است ، شركت نميكنيم اما اين مطلب به معناي تحريم نيست ، چون تحريم هم تلاش براي قدرت است ، در مقطع كنوني ؛ قدرت براي ما بلاموضوع است . فعاليت جنبش دانشجويي در حال حاضر معطوف به شركت يا عدم شركت نيست ، بحث بر سر كارآمدي انتخابات است.