حقوق بشر در ایران











شنبه 17 فروردين 1387

رئيس مرکز آمار: کاهش نرخ بيکاری سال ۸۶ به ۶/۱۰ درصد، فارس

خبرگزاری فارس: رئيس مرکز آمار گفت: نرخ بيکاری سال ۱۳۸۶ با ۷/۰ درصد کاهش نسبت به سال ۸۵ به ۶/۱۰ درصد رسيد.


به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس محمد مدد رئيس مرکز آمار ايران امروز در يک کنفرانس خبری به تشريح نتايج طرح آمارگيری نيروی کار زمستان سال ۱۳۸۶ پرداخت.
وی با بيان اينکه نرخ بيکاری در سال ۸۵ حدود ۳/۱۱ درصد بوده است، خاطرنشان کرد: اين نرخ در بهار سال گذشته ۷/۱۰ درصد، تابستان ۹/۹ درصد، پائيز ۸/۹ درصد و زمستان ۹/۱۱ درصد بود.
رئيس مرکز آمار با اشاره به نرخ ۶/۱۰ درصدی بيکاری در کل کشور در سال ۸۶، اظهار داشت: اين نرخ در ميان افراد باسواد ۶/۱۱ درصد و در ميان بی‌سوادان ۸/۲ برآورد شده است که از کل باسوادان بيکار ۸/۶ درصد دارای مدرک ابتدايی، سوادآموزی و غيررسمی هستند.
وی افزود: ۱/۸ درصد از باسوادان بيکار دارای مدرک متوسطه، ۵/۱۵ درصد دارای مدرک ديپلم و پيش دانشگاهی، ۴/۱۷ درصد دارای مدرک فوق ديپلم، ۴/۱۵ درصد دارای مدرک کارشناسی و بالاتر و ۳ درصد مربوط به تحصيلکرده‌های حوزه‌های علميه و علوم دينی هستند.
مدد تصريح کرد: در مجموع ۹/۱۵ درصد از جامعه آماری باسوادان بيکار مربوط به دانشگاهيان و حوزويان می‌شود.
وی با بيان اينکه بررسی نرخ مشارکت اقتصادی (نرخ فعاليت) نشان می‌دهد که ۸/۲۷ درصد جمعيت در سن کار (۱۰ ساله و بيشتر) از نظر اقتصادی فعال بوده‌اند و در گروه شاغلان يا بيکاران قرار گرفته‌اند، خاطرنشان کرد: نتايج نشان می‌دهد که نرخ مشارکت اقتصادی در بين زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستايی کمتر بوده است.
رئيس مرکز آمار افزود: بررسی تغييرات نرخ مشارکت اقتصادی کل کشور نسبت به فصل مشابه در سال قبل (زمستان ۱۳۸۵) حاکی از کاهش ۱/۱ درصدی اين نرخ و کاهش ۷/۱ درصدی آن نسبت به پاييز ۱۳۸۶ است.
وی با اشاره به اينکه ۹/۱۱ درصد از جمعيت فعال، بيکار بوده‌اند، تصريح کرد: براساس اين نتايج، نرخ بيکاری در بين زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستايی بيشتر بوده است. بررسی روند تغييرات نرخ بيکاری کل کشور نشان می‌دهد که اين شاخص، نسبت به فصل مشابه در سال قبل (زمستان ۱۳۸۵) ۲/۰ درصد کاهش و نسبت به پاييز سال ۱/۲ درصد افزايش يافته است.
رئيس مرکز آمار ادامه داد: سهم اشتغال ناقص نشان می‌دهد که ۹/۷ درصد جمعيت شاغل دارای اشتغال ناقص بوده‌اند. اين شاخص در بين مردان بيشتر از زنان و در نقاط روستايی بيشتر از نقاط شهری بوده است.
وی با بيان اينکه بررسی اشتغال در بخش‌های عمده اقتصادی نشان می‌دهد که بخش خدمات با ۲/۴۸ درصد بيشترين سهم اشتغال را به خود اختصاص داده است، خاطرنشان کرد: در مراتب بعدی بخش‌های صنعت با ۳/۳۲ و کشاورزی با ۵/۱۹ درصد قرار دارند.
به گفته مدد، بررسی نرخ بيکاری جوانان ۲۴ - ۱۵ ساله حاکی از آن است که ۶/۲۵ درصد از جمعيت فعال ۲۴ - ۱۵ ساله بيکار بوده‌اند.اين شاخص در بين زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستايی بيشتر بوده است. بررسی روند تغييرات نرخ بيکاری جوانان ۲۴ - ۱۵ ساله کل کشور نشان می‌دهد که اين شاخص نيز نسبت به فصل مشابه در سال قبل (زمستان ۱۳۸۵) تغييری نداشته است و نسبت به فصل قبل (پاييز ۱۳۸۶) ۹/۳ درصد افزايش يافته است.


تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 

وی افزود: نرخ بيکاری جوانان ۲۹ - ۱۵ ساله نيز حاکی از آن است که ۳/۲۲ درصد از جمعيت فعال ۲۹ - ۱۵ ساله بيکار بوده‌اند. اين شاخص در بين زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستايی بيشتر بوده است.
به گفته وی، بررسی روند تغييرات نرخ بيکاری جوانان ۲۹ - ۱۵ ساله کل کشور نشان می‌دهد که اين شاخص نيز نسبت به فصل مشابه در سال قبل (زمستان ۱۳۸۵) و فصل قبل (پاييز ۱۳۸۶) به ترتيب ۲/۰ کاهش و ۲/۳ درصد افزايش يافته است.
رئيس مرکز آمار در پايان خاطرنشان کرد: بررسی سهم شاغلين ۱۵ ساله و بيشتر با ساعت کار معمول بيش از ۴۹ ساعت نشان می‌دهد، ۵/۴۰ درصد شاغلين به طور معمول بيش از ۴۹ ساعت در هفته کار می‌کنند. اين شاخص که يکی از نماگرهای کار شايسته است، نشان می‌دهد در کشور سهم زيادی از شاغلين بيشتر از استاندارد کار می‌کنند.
وی در پايان از برگزاری جلسه مشترک مرکز آمار ، بانک مرکزی و معاونت برنامه ريزی نظارت راهبردی برای تعيين نرخ تورم به صورت مشترک خبر داد و گفت: بر اين اساس قرار است در سال جاری مرکز آمار و بانک مرکزی نرخ تورم را به صورت مشترک و علمی تعيين و اعلام کنند.

دنبالک:
http://news.gooya.com/cgi-bin/gooya/mt-tb.cgi/36412

فهرست زير سايت هايي هستند که به 'رئيس مرکز آمار: کاهش نرخ بيکاری سال ۸۶ به ۶/۱۰ درصد، فارس' لينک داده اند.
Copyright: gooya.com 2008